Varenie - Potraviny

VARENIE - POTRAVINY Citrónová tráva alebo citronela je druh exotického korenia, ktoré sa s veľkou obľubou používa v Thajsku, ale aj v iných v ázijských kuchyniach. Výrazná citrónová vôňa a pikantná chuť rastlinky býva zaujímavou bodkou pri príprave rôznych jedál.

VARENIE - POTRAVINY Rajčiaky boli kedysi sezónnou zeleninou, ktorú si však dnes môžeme dopriať už počas celého roka. Pre svoje vlastnosti a obsah vitamínov patria k najzdravším potravinám, preto by mali byť súčasťou jedálnička čo najčastejšie.

VARENIE - POTRAVINY Jahoda je jedným z prvých sezónnych druhov ovocia, ktoré sa nám spája s príchodom teplejších mesiacov. V pohode by mohla konkurovať citrónu, pretože v obsahu vitamínu C mu šliape na päty. Jahody sú preto nielen chutné, ale aj veľmi zdravé bobuľovité ovocie.

VARENIE - POTRAVINY Tymian, ktorý automaticky spájame so stredomorskou kuchyňou, bol v starom Egypte aj účinným prostriedkom na balzamovanie zosnulých a Gréci ho pálili v kadidlách vo svojich svätyniach. Dnes vôňu a chuť lístkov stálo zeleného polokra oceňujeme skôr pri varení, ale táto hodnotná korenina má aj liečivé účinky.