VARENIE



Téma:

Ľahký letný vývar

V teplejších mesiacoch padne dobre slepačí vývar alebo aj zeleninovú polievku, posilnia a zvlhčia organizmus a nezaťaží tráviaci systém. Existujú dobré finty vrátane francúzskej na uvarenie skutočne chutného vývaru, ktorý je doslova letným pohladením pre žalúdok. A dôležité sú aj polievkové závarky, ktoré polievku dochutia a zahustia.



Téma:

Majstrami v grilovaní

Každý chce byť na grilovacej párty majstrom. Prečo nie? Ak zvládne grilované pochúťky, či už ryby, kurča alebo zeleninu, napríklad cukinu. A nejde len o konzumáciu, ale aj o štýl života. Pretože grilovanie je spojené s príjemným posedením s rodinou a s priateľmi. Treba však poznať zásady zdravého grilovania.



Téma:

Džemovanie za sporákom

Ovocie pekne dozrieva, aj zelenine sa darí, zaváracia sezóna je v plnom prúde. V mnohých domácnostiach sa s radosťou nakladá a sterilizuje, veď najlepšie sú domáce kyslé uhorky či čalamáda alebo egrešové čatní. Alebo sa džemuje za sporákom. Nie v rytme disko, zato rovnako ochotne, veď konzumovať ovocné dobroty chceme aj po sezóne.



Téma:

Ako chutia krajiny sveta?

Cestujeme, poznávame a občas sa dopustíme spoločenského faux pas. Pretože iný kraj, iný mrav. A rovnako pozor si musíme na dovolenke dávať na jedlé nástrahy. Hoci exotická gastronómia je veľmi inšpiratívna. Už ste ste ochutnali egyptský hummus - nátierkovú kašu z cícera?