Varenie - Rady z kuchyne

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Sezóna kukurice vrcholí, mali by sme si ju dopriať čo najčastejšie. Lebo je výborným zdrojom energie, je ľahko stráviteľná aj pre diabetikov, stimuluje rast buniek, zlepšuje zrak a chráni nás pred rakovinou, infarktom i mozgovou príhodou.

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Nejde vždy len o šetrenie potravinami, niekedy použitím suroviny, ktorú sme považovali za odpad, sa dajú vylepšiť chuťové vlastnosti iných pokrmov. K tejto kategórii patrí aj osolená voda, v ktorej sme varili cestoviny.

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Šalát sa už dávno nespája iba s jarnými mesaicmi, dnes ho dostaneme v hypermarketoch chrumkavé zelené hlávky po celý rok. A je dostatok dôvodov, prečo si ho dopriať čo najčastejšie. Obsahuje totiž vitamíny C, E aj skupiny B a tiež kyselinu listovú, niacín a biotín.

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Určite sa aj najvášnivejšiemu konzumentovi kávy stalo, že v príliš teplom dni mu prešla chuť dať si šálku horúcej pariacej sa kávy. Našťastie je tu osviežujúce riešenie – ľadová káva.