Varenie - Svetové a minulé chute

VARENIE - SVETOVÉ A MINULÉ CHUTE K svätému Martinovi, ktorý by mal prichádzať na bielom koni čiže v zasneženom teréne a avizuje tak začiatok zimy, sa zvykne piecť hus. Je to hlavne česká a moravská tradícia, ale dodržiavala sa aj v niektorých slovenských lokalitách. Ako sa pripravovala podľa tradičnej receptúry?

VARENIE - SVETOVÉ A MINULÉ CHUTE Chlieb slávi svoj svetový deň 16. októbra. Táto základná poživeň mnohých národov v rôznych podobách, ale vždy ako symbol hojnosti, nemôže chýbať na žiadnom stole.

VARENIE - SVETOVÉ A MINULÉ CHUTE Divina bola odjakživa súčasťou kuchyne ako bežne dostupná potravina v prírodnom prostredí. Nakoniec, lov zvierat bol hlavným prostriedkom získavania jedla. Neskôr sa však táto činnosť stala privilégiom bohatých, ktorí často vlastnili celé lesy a rozhodovali aj o jeho využívaní. V súčasnosti v krajinách, kde sa...