Varenie - Svetové a minulé chute

VARENIE - SVETOVÉ A MINULÉ CHUTE Kúsky mäsa napichnuté na drievku a opečené na ohni, na grile, na panvici, v alobale či v peci obľubujú viaceré národy. Zaujímavé, že na podobný typ prípravy pokrmu prišli v minulosti v rozličných častiach sveta. Dôvodom bola asi rýchlejšie tepelné spracovanie ako v prípade veľkých kusov mäsa.

VARENIE - SVETOVÉ A MINULÉ CHUTE Zobrať si košík do ruky, vyraziť do lesa a nájsť slušnú skupinku dubákov, to je vec životného štýlu. A netýka sa len konkrétnych rodín, ale celých krajinných oblastí. Pretože táto záľuba je záležitosťou doslova národnej tradície.

VARENIE - SVETOVÉ A MINULÉ CHUTE Obľúbeným pokrmom arabskej kuchyne je kaša z uvareného cíceru, ktorá si našla svoje miesto v mnohých kuchyniach sveta. Toto prosté jedlo so zavádzajúcim názvom očarúva zaujímavou chuťou a tiež vlastnosťami, ktoré zodpovedajú zdravej výžive. Ak si navŕšime na chlieb cícerovú nátierku, ovanie nás exotická atmosféra...

VARENIE - SVETOVÉ A MINULÉ CHUTE Svadobná torta je jedným zo symbolov svadobnej hostiny. Impozantný múčnik má dokonca svoju históriu, ktorá ešte umocňuje jeho úlohu v dni tak dôležitom pre čerstvých manželov.