Téma:

Keď už rezeň, tak poctivý

Lekári upozorňujú, aby sme si namiesto pokrmov vyprážaných v oleji dali radšej šalát. No občas musíme upokojiť gastronomické túžby po obede starej mamy a dať si rezeň. Keď už, tak naozaj chutný rezeň, správne vypražený alebo pripravený fritovaním. Napokon, obaľovať nemusíme len mäso, ale aj syr a hlavné slovo v obale nemusí mať len strúhanka, ale aj parmezán.


Téma:

Aj vás očaril vres?

Vres je zaujímavou rastlinou, ktorá si zaslúži našu pozornosť. Jednak je príťažlivou dekoráciou v interiéri i na balkóne, ale i vonku v záhrade. A dôležité sú aj liečivé účinky šedivníka alias vresu. Treba sa však oň správne postarať



Téma:

Divina na tanieri

Jesenné halali, poľovačky možno len pre zasvätených, ale s konečným efektom aj pre iných – divina na tanieri. Najviac ju milujú Francúzi. Pri spracovaní nezabudnite, že zverina sa vyžaduje špeciálny prístup. Napríklad marinovanie výrazne zlepší jej chuťové vlastnosti.