VARENIE



Téma:

Čas na ovocnú penu

Máte chuť na sladké. V lete je rozumnejšie je siahnuť po ľahkom dezerte. Môže ním byť ovocno-bielková pena pripravená z malín či čučoriedok. Výborne chutí ríbezľový dezert i tradičná jahodová pena. No absolútnou bombou je ľadový ovocný punč.


Téma:

Čerešničky, čerešne...

Čerešne si treba dopriať či najčastejšie. Aj pre vitamíny a minerály, ktoré šťavnaté plody obsahujú. Čerešne zlepšujú trávenie a pomáhajú všetkým, ktorí majú problém so zadržiavaním vody. Oplatí sa preto konzumovať ich aj mimo sezóny. Potešia tipy na chutný sirup, džem či čerešňovú pastu, prípadne čerešňovú griotku.


Téma:

Jahodové plusy a mínusy

Je čas vymenovať si všetky pozitíva ovocia skorého leta. Špeciálne lesných jahôdok. Viete, že jahody obsahujú viac vitamínu C ako citrón? Na druhej strane ľuďom s potravinovou alergiou šťavnaté plody spôsobujú problémy. No väčšina ich miluje. Preto si jahody pestujú mnohí so zanietením na balkóne.


Téma:

Jogurt pre zdravie

Pre búšenie odborníkov, aby sme si jogurtom posilňovali imunitu, ho mnohí ochotnejšie konzumujú na desiatu. Tento mliečny produkt sa dá využiť aj v kuchyni pri príprave nátierok alebo omáčok na zeleninový šalát. Vyskúšajte tip na domáci jogurt, ktorý bude zdravší i lacnejší. A pre najmenších, ktorí milujú tvarohovú pochúťku pribináčik, zase pripravte jej domácu verziu.