VARENIE



Téma:

Keď už rezeň, tak poctivý

Lekári upozorňujú, aby sme si namiesto pokrmov vyprážaných v oleji dali radšej šalát. No občas musíme upokojiť gastronomické túžby po obede starej mamy a dať si rezeň. Keď už, tak naozaj chutný rezeň, správne vypražený alebo pripravený fritovaním. Napokon, obaľovať nemusíme len mäso, ale aj syr a hlavné slovo v obale nemusí mať len strúhanka, ale aj parmezán.



Téma:

Divina na tanieri

Jesenné halali, poľovačky možno len pre zasvätených, ale s konečným efektom aj pre iných – divina na tanieri. Najviac ju milujú Francúzi. Pri spracovaní nezabudnite, že zverina sa vyžaduje špeciálny prístup. Napríklad marinovanie výrazne zlepší jej chuťové vlastnosti.



Téma:

Skúste raz cviklu

Vzhľadom nenápadná, ba vizážou môže aj odradiť. Netreba však dať na prvý dojem. Menšie bordovo sfarbené buľvy skrývajú v sebe silu vitamínov a minerálov. Preto je cvikla výbornou potravinou na prípravu rôznych druhov zdravých jedál. Napríklad obľúbeného boršču, ale chutný je i zeleninový šalát.



Téma:

Chutné zemiakové pyré

Zemiaková kaša býva častou prílohou mäsových jedál, ale môže zohrať aj hlavnú úlohu ako v prípade vajíčok zapečených v zemiakovej kaši. Príprava je nenáročná, ale treba dodržať základné rady, aby sa zemiakové pyré naozaj vydarilo.