VARENIE

Téma:
Vychutnávame Taliansko
Taliansko je obľúbenou dovolenkou destináciou aj pre Slovákov. Okrem slnka a mora si užívajú aj tamojšiu kuchyňu. V prvom rade pizzu rôznych druhov alebo pravé talianske rizoto či hydinovú polievku. Niekomu zase učarovala známa trojka caprese s typickým syrom mozzarellou. A skutoční fajnšmekri atmosféry tejto prímorskej krajiny si nenechajú ujsť aperitivo, podvečerné posedenie pri pohári vína a chuťovkách.

Téma:
Ako naložiť s uhorkami
Aj vy si robíte zásoby uhoriek v sladkokyslom náleve? Hoci mnohí majú vlastnú osvedčenú receptúru, nezaškodí pár dobrých rád na zlepšenie konečnej chuti a tiež niekoľko tipov, ako zaváraninu nepokaziť.

Téma:
Čas výletov a opekačiek
V prírode si môžeme ukuchtiť rýchlu turistickú polievku alebo baraní guláš. Najlepší je ten uvarený v kotlíku. No najjednoduchšia je asi príprava špekáčikových hodov pri táboráku. Nezaškodí pripomenúť opatrnosť pri manipulácii s ohňom, ale aj pri nevhodnom skladovaní potravín, ktoré sa môžu rýchlo pokaziť.

Téma:
Chladivé chute leta
Zamrznuté maškrty majú svoje riziká. Kto by však v horúčave odolal luxusnému zmrzlinovému poháru, ktorý dokonale osvieži. Môže to byť pokojne aj bylinková zmrzlina alebo talianska granita. No neničíme si podobnými dezertami svoj žiarivý úsmev? A možno aj štíhlu postavu. Skúsme si urobiť o niečo menej kalorickú ovocnú dreň alebo domáci nanuk.