VARENIE

Téma:
Dajte si tekvicové semiačka
Tekvicové semiačka sú bohatým zdrojom minerálov a posilňujú naše srdce. Teraz na jeseň, keď zrejú tekvice, si môžeme ochutené pražené semiačka na zobkanie pripraviť doma sami.

Téma:
Nasušené vitamíny
Sezóna čerstvých plodov pomaly končí. Najvyšší čas zachovať si vitamíny aj na zimné mesiace. Jedným zo spôsobov je sušenie. Vieme, ako správne spracovať na sušenie papriku, cibuľu, paradajky či iné druhy zeleniny? A skúšali sme pripraviť sušenú verziu marhúľ alebo jabĺk? Oplatí sa, pretože vďaka konzumácii štiepok z jabĺčok budeme zdravší.

Téma:
Húb ako po daždi
V tomto období sa hubám naozaj darí, je ich ako po daždi. Najlepšie úlovky majú tí, ktorí pokračujú v tradíciách hubárčenia. Prečo venovať toľko času utajeným obyvateľom lesa? Dôvodom sú ich chuťové prednosti a liečiteľské schopnosti. Treba s nimi však správne manipulovať a tiež si dávať pozor, aké druhy si kladieme na tanier, aby sme sa nepriotrávili. A uskladniť podľa osvedčených receptov.