Varenie - Potraviny

VARENIE - POTRAVINY Lesné jahody majú síce drobnejšie plody ako záhradné, no za to chuťovo výraznejšie a aromatickejšie. Zvyknú ich nazývať aj alpské. Chutné plody divoko rastúcich jahôd treba hľadať najmä v svetlejších lesoch, na rúbaniskách, na krajoch lesov a na stráňach zarastených krovinami. Musíme sa len vyzbrojiť trpezlivosťou.

VARENIE - POTRAVINY Podľahneme neodolateľnej zelenine a staneme sa odolnými? Alebo ju vyškrtneme zo zoznamu obľúbených potravín a podpíšeme tak reverz na dobrovoľnú cestu do pekla? Tak nejako to môže s naším zdravím o pár rokov vyzerať, ak si na tanier budeme klásť len mastné bôčiky či jaternice a klobásy uškvarené na grile dočierna.

VARENIE - POTRAVINY Hrach patrí k obľúbeným druhom strukovín a v jarnom období si radi pomaškrtíme na mladých strukoch so sladkými hráškami.

Mrkvové hody

08.05.2024

VARENIE - POTRAVINY Mrkva nie je na prvý pohľad žiadna vzácnosť. Veď ju dostaneme kúpiť počas celého roka a považujeme ju za jeden z chlebových druhov zeleniny. V skutočnosti je mrkva cenná aj pre obsah karoténu, ktorý náš organizmus účinne chránia pred viacerými civilizačnými ochoreniami vrátane rakoviny.