Varenie - Potraviny

VARENIE - POTRAVINY Slivky sú tradičným ovocím, ktoré dozrieva na rozhraní leta a jesene. Sú častou inšpiráciou na domáce koláče a výborný z nich je aj lekvár, ktorým sa zvyknú plniť pečené i parené buchty. No existujú aj ďalšie príbuzné ovocné druhy, ktoré sú rovnako chutné a plné vitamínov. Viete ich rozlíšiť?

VARENIE - POTRAVINY Pomaranč je nesporne najobľúbenejším spomedzi zástupcov južného ovocia. Nielen ako prísada do jedla, ale hlavne na priamu konzumáciu. Primát vedie pre schopnosť osviežiť a tiež pre bohatý obsah vitamínov.

VARENIE - POTRAVINY Pre začiatok si skúsme niečo povedať o základných pojmoch, ktoré charakterizujú jednotlivé poživatiny. Takto iba pootvoríme múdru knihu plnú informácií o všetkých zložkách našej potravy. Ostatné informácie a podrobnejšie budeme postupne prinášať v ďalších článkoch.

VARENIE - POTRAVINY Použitím muškátového orieška pri dochucovaní jedál si nezlepšíme iba gastronomický zážitok, ale urobíme niečo aj pre svoje zdravie. Táto korenina podporuje trávenie a má liečivé účinky pri nadbytku žalúdočnej kyseliny. V prvom rade je však zaujímavý pre chuť orieška, ale jemnejšiu a najmä aromatickejšiu a typický je aj jeho...