Varenie - Potraviny

VARENIE - POTRAVINY Jeseň presunula impozantné plody tekvíc z polí na pulty trhovísk a supermarketov, stačí si vybrať. O voľbe rozhodne zámer. Niektoré sorty sú totiž vhodnejšie skôr na dekoráciu, z iných si môžeme pripraviť kulinárske špeciality. Ktoré môžeme využiť v kuchyni?

VARENIE - POTRAVINY Odborníci na výživu už roky poukazujú na dôležitosť konzumácie rýb. Niektorí ľudia majú problémy s touto potravinou pre výraznú arómu a typické chuťové vlastnosti, no väčšina si rôzne upravené ryby kladie na tanier ochotne. Ide iba o to, nezabúdať zakomponovať ryby asi dvakrát v týždni do skladby jedál. Raz to môže byť hlavné...

Mrkvové hody

27.08.2025

VARENIE - POTRAVINY Mrkva nie je na prvý pohľad žiadna vzácnosť. Veď ju dostaneme kúpiť počas celého roka a považujeme ju za jeden z chlebových druhov zeleniny. V skutočnosti je mrkva cenná aj pre obsah karoténu, ktorý náš organizmus účinne chránia pred viacerými civilizačnými ochoreniami vrátane rakoviny.

VARENIE - POTRAVINY Už je to dávno, čo sme za exotické ovocie považovali mandarínky a banány. Tie si už za dobrých podmienok dokážeme vypestovať aj v našom miernom pásme a najmä už nie sú výnimočnou pochúťkou, ktorú sme si mohli dovoliť len na Vianoce či iné sviatky. V posledných rokoch zaplavila pulty v obchodoch skutočná exotika. Mnohé druhy...