Varenie - Potraviny

VARENIE - POTRAVINY Aj keď na pultoch obchodov sa už roky ponúkajú sladké zemiaky (inak bataty), našinec siaha častejšie po tých obyčajných. Dôvodom býva asi vyššia cena alebo aj málo vedomostí o tejto potravine.

VARENIE - POTRAVINY Petržlen vkladáme najčastejšie pre dokonalú chuť do mäsového vývaru, ale má aj širšie využitie a je dokonca veľmi zdravý, hoci napríklad Taliani týmto druhom zeleniny dnes úplne opovrhujú s výnimkou petržlenovej vňate ako koreniny s výnimočnou arómou.

VARENIE - POTRAVINY Brusnice možno nie sú tak obľúbené ako čučoriedky alebo ríbezle, ale zvykli ich vo svojej komore mávať už naše staré mamy. Dobre vedeli, že červené bobule sú veľmi zdravé.

VARENIE - POTRAVINY Do kuchyne púšťame stále častejšie aj cudzie chute a exotické koreniny. Možno aj vďaka početným gastronomickým televíznym reláciám alebo medzinárodným kuchárskym knihám, ktorými vydavateľstvá zaplavujú každý rok pulty. Vieme však skutočne správne používať cudzokrajné prísady, dávame ich do vhodných pokrmov? Povedzme si, aké...