Varenie - Potraviny

VARENIE - POTRAVINY Cvikla patrí k historickej klasike v kuchyni a mnohé mladé gazdinky ju vôbec nezvyknú zakomponovať do zásob svojej komory. Kedysi sa z tohto druhu zeleniny pripravovala najmä chutná zaváranina na kyslo ako obľúbená príloha k mäsovým jedlám. Má však omnoho väčšie využitie.

VARENIE - POTRAVINY Dula, nazývaná aj zlaté jablko, bola kedysi bežným ovocím, dnes sa však zo zostavy zdrojov vitamínov stratila. No občasné gastronomické návraty bývajú užitočné.

VARENIE - POTRAVINY Slivky sú tradičným ovocím, ktoré dozrieva na rozhraní leta a jesene. Sú častou inšpiráciou na domáce koláče a výborný z nich je aj lekvár, ktorým sa zvyknú plniť pečené i parené buchty. No existujú aj ďalšie príbuzné ovocné druhy, ktoré sú rovnako chutné a plné vitamínov. Viete ich rozlíšiť?

VARENIE - POTRAVINY Pulty na trhoviskách sympaticky inšpirujú zlatožltou kukuricou, ktorá patrí k obľúbeným pochúťkam skorej jesene. Je to však aj veľmi zdravá potravina.