

Téma:
Lečové leto
Osvedčené duo - paprika a paradajky. Tejto chuťovej kombinácii odolá len málokto. Hodí sa k tofu, k cestovinám i ako základ baklažánovej pochúťky. Ale najlepšie je klasické lečo. Mimochodom, viete vôbec, ako sa správne pripravuje?

Téma:
Keď je prihorúco...
Leto prihrmelo s plnou parádou, aj svietilo slniečko, aj popršalo. Vcelku príjemný priebeh leta má aktuálne prerušiť dávka vysokých teplôt. Čaká nás horúčava, ktorá ničí mladých i tých starších a dokonca aj domáce zvieratá. Ako zvládnuť prihorúcu noc a chrániť sa pred slnečnými lúčmi cez deň? Aby sme neskončili v sanitke s prehriatym organizmom, s úžehom alebo vyčerpaní z tepla.

Téma:
Melónové osvieženie
Mesiačiky vychladeného vodového melóna, to je asi najlepšie letné občersvenie. Podobne chutí i žltá odroda, z ktorej sa dajú pripraviť aj rôzne špeciality. Na chladnejšie mesiace si môžeme kúsky dužiny zavariť v sladkokyslom náleve.