Majonézu v šaláte nahradí jogurt

20.03.2024

VARENIE - PRÍPRAVA JEDÁL    Sviatočné dni s množstvom obľúbených dobrôt predstavujú záťaž pre celý tráviaci systém. A útočia i na naši líniu, v novom roku si musíme dávať opätovne diétne predsavzatia. Preto by sme mali pri príprave jedál aj improvizovať v prospech našej hmotnosti.

Ak sa obávame množstva kalórií, ktoré počas sviatkov skonzumujeme, môžeme v niektorých receptoch vybočiť z tradícií. Do šalátu síce dáme všetky potrebné ingrediencie, ale namiesto majonézy použijeme kyslú pochúťkovú smotanu alebo biely jogurt. Prípadne ho môžeme zmiešať s rovnakým množstvom nátierkového masla. Na kilogram zemiakov potrebujeme 1 väčšiu cibuľu, 150 ml pohár sterilizovanej zmesi mrkvy, hrášku a kukurice, 3 kyslé uhorky, 3 vajcia a po 200 g jogurtu a masla. Sterilizovanú zeleninu sa dá nahradiť aj reďkovkou.


redakcia Doma a Rada, FOTO: www.pixabay.com