Majonézu v šaláte nahradí jogurt
VARENIE - PRÍPRAVA JEDÁL Sviatočné dni s množstvom obľúbených dobrôt predstavujú záťaž pre celý tráviaci systém. A útočia i na naši líniu, v novom roku si musíme dávať opätovne diétne predsavzatia. Preto by sme mali pri príprave jedál aj improvizovať v prospech našej hmotnosti.
![](https://65bad9d253.clvaw-cdnwnd.com/4c7e254f3502268291b2164b19224e4c/200002883-bbfa9bbfaa/pixabay_jogurt_namiesto_majonezy.jpeg?ph=65bad9d253)
Ak sa obávame množstva kalórií, ktoré počas sviatkov skonzumujeme, môžeme v niektorých receptoch vybočiť z tradícií. Do šalátu síce dáme všetky potrebné ingrediencie, ale namiesto majonézy použijeme kyslú pochúťkovú smotanu alebo biely jogurt. Prípadne ho môžeme zmiešať s rovnakým množstvom nátierkového masla. Na kilogram zemiakov potrebujeme 1 väčšiu cibuľu, 150 ml pohár sterilizovanej zmesi mrkvy, hrášku a kukurice, 3 kyslé uhorky, 3 vajcia a po 200 g jogurtu a masla. Sterilizovanú zeleninu sa dá nahradiť aj reďkovkou.
redakcia Doma a Rada, FOTO: www.pixabay.com