Varenie - Príprava jedál

VARENIE - PRÍPRAVA JEDÁL Klasické pesto je súčasťou talianskej i francúzskej kuchyne. Je to vlastne omáčka z lístkov bazalky ochutená ďalšími ingredienciami. V niektorých lokalitách dominuje v peste chuť cesnaku, olivového oleja a píniových orieškov, inde stavili na pokrájané sušené paradajky alebo vlašské či lieskové orechy a syry, najčastejšie...

VARENIE - PRÍPRAVA JEDÁL Máme pred výplatou alebo sme nestihli ísť do obchodu? Aj zo základných zásob v komore môžeme vykúzliť chutnú večeru alebo jednoduchý sladký dezert na chalupársky spôsob.

VARENIE - PRÍPRAVA JEDÁL Chystajme hrniec, klásky kukurice sa už plnia. Táto obľúbená letná pochúťka si získala srdcia i jazýčky konzumentov aj pre jednoduchosť prípravy. Navyše je zdrojom ľahko stráviteľných sacharidov a bielkovín, vitamínu B1, draslíka, horčíka, fosforu, železa, zinku i vápnika a tiež pektínov, ktoré zlepšujú trávenie a činnosť...

VARENIE - PRÍPRAVA JEDÁL Letné mesiace s postupne dozrievajúcimi druhmi ovocia sú ideálnym časom pre konzumáciu ovocných šalátov. Možno nám nestačí len tak si zahryznúť do šťavnatého melóna alebo sladučkej broskyne. V takom prípade môžeme pripraviť misu z rôznych druhov ovocia, ktorou dokážeme ohúriť aj svojich hostí.