Varenie - Príprava jedál

VARENIE - PRÍPRAVA JEDÁL Špenát zvykneme najčastejšie pripraviť ako hustú polievku alebo ako prívarok napríklad k zemiakovej knedli a k údenému mäsu lebo pečenému bôčiku, čo je typické české jedlo. No zelené listy plné vitamínov a minerálov sú výbornou ingredienciou aj pri rade iných receptov. Aké chutné pokrmy môžeme zo špenátu uvariť?

VARENIE - PRÍPRAVA JEDÁL Pod rizotom si mnohí predstavujú zmiešanie uvarenej ryže a ostatných ingrediencií, často zvyškov duseného mäsa a konzervovanej zeleniny. Ak však chceme poznať pravú chuť pravého rizoto, musíme sa nechať viesť receptúrou obyvateľov talianskeho polostrova, kde tento druh pokrmu patrí k tradičným národným jedlám.

VARENIE - PRÍPRAVA JEDÁL Príroda sa pomaly prebúdza a začne nám ponúkať svoje zelené poklady, ktoré môžeme veľmi dobre využiť pri obohatí jedálnička. K podobným života budičom patrí aj polievka zo šťavelu. Táto bylinka s typickými kopijovitými listami pretkávanými červenými žilkami je veľmi zdravá. Obsahuje veľa vitamínov, podporuje imunitu,...

VARENIE - PRÍPRAVA JEDÁL Na prvý pohľad sa zdá, že mäsový vývar nie je na prípravu náročný. Veď dať variť kus mäsa a pár kúskov zeleniny predsa nemôže byť problém ani pre začiatočníka. No aj pri príprave tejto obľúbenej polievky môžeme niečo pokaziť, ak sa nepridržíme rád majstrov varešky. Aké sú hlavné zásady?