Varenie - Príprava jedál

VARENIE - PRÍPRAVA JEDÁL Med kedysi v kuchyni často dominoval a bol obľúbeným zdrojom cukrov pre ľahkú stráviteľnosť a do istej miery aj pre liečivé účinky. Možno sú tieto týždne dobrou príležitosťou, ako dať medu priestor aj v našom štýle stravovania. A nestačí len položiť si ho, dodržiavajúc tradície, na slávnostne prestretý stôl na štedrú...

VARENIE - PRÍPRAVA JEDÁL Advent je aj príležitosťou pre pôst. A hoci sa dnes nedodržiava tak prísne ako kedysi, niektoré jedlá typické pre pôstne obdobie patrili k celkom zaujímavým.

VARENIE - PRÍPRAVA JEDÁL Bežná situácia - rozhodli ste sa upiecť koláč, ale po preverení zásob zistíte, že vám niektorá z dôležitých ingrediencií chýba alebo jej nemáte dostatok. Žiadna veľká dráma sa nekoná. Našťastie, existujú náhradné plány – absentujúci komponent alebo časť potrebného množstva jednoducho nahradíme inou potravinou. V prípade...

VARENIE - PRÍPRAVA JEDÁL Obraz tradičnej zabíjačky v nás evokuje predstavu mrazivého rána na dedinskom hospodárskom dvore, kde skupina chlapov s miestnym mäsiarom urobí s ošípanou rýchly koniec a miestnym ženám postupne nosí do kuchyne časti bravčoviny na spracovanie. Všetky horáky na sporáku sú obsadené hrncami s bublajúcim obsahom a pred domom...