Varenie - Príprava jedál

VARENIE - PRÍPRAVA JEDÁL Môže sa to stať aj zdatnejšiemu kuchárovi. Jednoducho sa zamyslí a jedlo presolí. Našťastie existujú finty, ako niektoré zakopnutia pri sporáka napraviť a zvrátiť tak sklamanie z nedeľnej polievky či omáčky.

VARENIE - PRÍPRAVA JEDÁL Omeleta je druh pokrmu, ktorý výborne zasýti a je jednoduchý na prípravu. Môžeme ju robiť na sladko i na slano s rôznymi prílohami a vykúzliť chutný obed i večeru, dokonca vhodné pohostenie pre nečakanú návštevu. Veď pár vajec sa v chladničke nájde vždy.

VARENIE - PRÍPRAVA JEDÁL Špenát zvykneme najčastejšie pripraviť ako hustú polievku alebo ako prívarok napríklad k zemiakovej knedli a k údenému mäsu lebo pečenému bôčiku, čo je typické české jedlo. No zelené listy plné vitamínov a minerálov sú výbornou ingredienciou aj pri rade iných receptov. Aké chutné pokrmy môžeme zo špenátu uvariť?

VARENIE - PRÍPRAVA JEDÁL Pod rizotom si mnohí predstavujú zmiešanie uvarenej ryže a ostatných ingrediencií, často zvyškov duseného mäsa a konzervovanej zeleniny. Ak však chceme poznať pravú chuť pravého rizoto, musíme sa nechať viesť receptúrou obyvateľov talianskeho polostrova, kde tento druh pokrmu patrí k tradičným národným jedlám.