HARMÓNIA



Téma:

Svätomartinské tradície

V utorok má meniny Martin a pripomíname si aj svätomartinský sviatok. Poznáte jeho históriu? A viete, aké dobroty sa v tento deň v minulosti konzumovali? Najznámejšia bola svätomartinská pečená hus, ale zvykli sa pripravovať aj osve husacie stehná alebo prsia. 



Téma:

Jesenne naladení

Núti nás k tomu počasie, ale i túžba po zmene - zachcelo sa nám chladnejších tónov. Objavujeme krásu lesných plodov a zdobíme si sezónne interiér, ochotne ich púšťame do obývačky.



Téma:

Viete správne servírovať?

Na prvý pohľad jednoduchá vec. Položiť jablko na tanier a cviklovým šalátom naplniť misku. No alternatív na servírovanie zeleninového šalátu je viacero. A nezaškodí zoznámiť sa s princípmi konzumácie ovocia v spoločnosti. A rovnako dezertu, aby nám šľahačková torta neskončila na blúzke.