Varenie - Rady z kuchyne

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Proti chladu máme rôzne zbrane. Rozžeravený radiátor alebo niekoľko vrstiev oblečenia, no i teplé nápoje, ktoré vedia zohriať aj zvnútra. Okrem klasického vareného vína či horúceho čaju si môžeme dať grog. Ako ho pripraviť?

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Sviatky sú výnimočné komplexne. Aj tichou toleranciou faktu, že častejšie ako inokedy gurmánsky zhrešíme. Na Vianoce si zvykneme dopriať aj pochúťky, o aké naše chuťové poháriky vo zvyšok roka ani nezavadia. Chceme si predsa tieto dni vychutnať do poslednej vanilkovej omrvinky a punčovej či rumovej kvapky. Lebo aj...

Med v kuchyni

10.12.2025

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Med vnímame ako zdravú prírodnú tekutinu, ktorou si radi sladíme čaj či kávu i dochucujeme maslový chlieb. Týmto však jeho účinkovanie v kuchyni nekončí, pretože med má omnoho širšie možnosti a vyššie ambície. Uplatňuje sa aj pri varení a pečení.

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Vo väčšine domácností už asi rozvoniavajú vianočné cukrovinky, vanilka sa mieša s anízom, škoricou a orechmi. No niekde si ešte dávajú čas na ozdobovanie medovníčkov a keksíkov. Ak vám pri predvianočnom zhone došla fantázia, ponúkame pár šikovných trikov, ako lahodné pečivo urobiť aj krásnym a ešte príťažlivejším.