Varenie - Rady z kuchyne

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Každý sviatok je príležitosťou aj na stretnutie rodiny a priateľov. Rovnako sviatky záveru roka, keď je navyše vhodná chvíľa na pohárik chutného nápoja. Nemusí to byť vždy štamprlík trúnku z profesionálnych výrobcov. Domáci nápoj na prípitok si môžeme pripraviť aj sami. Napríklad vermút alebo cinzano, ktoré sa ako druhy...

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Dôvody, prečo hrozienka konzumovať, sú zrozumiteľné. Sušené hroznové bobule možno nevyzerajú najvábnejšie, no scvrknuté plody vinnej revy netreba podceňovať. Obsahujú ovocný cukor, sodík, vitamíny, sacharidy, vlákninu, železo i vápnik a dokonca chránia organizmus pred vplyvom voľných radikálov a pred starnutím.

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Sladká maškrta ako z Rozprávok tisíc a jednej noci. Turecký med je tradičná cukrovinka tvrdej konzistencie, ktorá sa pripravuje z bielkov, z medu, z cukru a z orieškov. Kedysi sa vyrábali veľké kusy, z ktorých obchodníci odsekli žiadané množstvo a kúsok tureckého medu zabalili zákazníkovi do papiera. Dnes ho poznáme ako...

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Občas zakopneme o zaujímavý recept, ktorý radi vyskúšame, alebo sa držíme obľúbeného od mamy, ktorý nesmie v našej súkromnej gastronomickej ponuke chýbať. Iba jedno nás vždy mrzí. Technológia prípravy si vyžaduje vysokú spotrebu bielkov alebo žĺtkov. Čo s vaječným zvyškom? Vyhodiť zo pätnásť žĺtkov alebo tucet bielkov je...