Varenie - Rady z kuchyne

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Aj vy ste prepadli lúskaniu tekvicových semiačok? Robíte dobre. Sú zdravé pre srdce, prostatu, dobrú náladu, hojenie rán i silný imunitný systém. A pretože je sezóna tekvíc a zvykneme pripravovať jedlá z tohto druhu zeleniny častejšie, môžeme zužitkovať aj semienka, ktoré by inak skončili v odpadkoch.

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Alumíniová fólia, ktorú poznáme skôr pod názvom alobal, by nemala chýbať v zostave základných pomôcok v žiadnej kuchyni. Väčšinou ju používame na prípravu mäsa, rýb, zemiakov a zeleniny. Jej využitie je však rozmanitejšie. Kde všade sa v kuchynskej svätyni uplatní?

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Ak sa nepodarilo urobiť dobrý zemiakový šalát alebo pyré, možno nebude na vine naša neskúsenosť alebo kuchárske zlyhanie, ale skôr nesprávny výber hlavnej ingrediencie.

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Aj vy máte v kuchynskej linke a komore zašité staré riady, ktoré patria k dinosaurej edícií hrncov? Pri všetkej úcte ku kúskom, v ktorých varila ešte vaša stará mama, čo vám aj bráni posunúť ich do kategórie odpadu na vyhodenie, dnes sa už dá variť naozaj modernejšie. Čiže rýchlejšie a zdravšie.