Varenie - Rady z kuchyne

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Občas zakopneme o zaujímavý recept, ktorý radi vyskúšame, alebo sa držíme obľúbeného od mamy, ktorý nesmie v našej súkromnej gastronomickej ponuke chýbať. Iba jedno nás vždy mrzí. Technológia prípravy si vyžaduje vysokú spotrebu bielkov alebo žĺtkov. Čo s vaječným zvyškom? Vyhodiť zo pätnásť žĺtkov alebo tucet bielkov je...

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Zima zatiaľ nepovedala posledné slovo, ešte nás občas oziaba alebo mrazivo prefúka a po príchode domov si preto dáme rýchlo variť vodu na horúci čaj. No zohriať sa môžeme aj inými nápojmi. Ponúka sa horúce jablko. Receptúry sú viaceré.

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Aj keď sa nám počas sviatkov prehýbali stoly od jedla, hádam sme sa nestihli príliš rozmaznať. Netreba ohŕňať nos nad zvyškami potravín či varených pokrmov, ktoré sa nám občas či pravidelne povaľujú na poličkách v chladničke či v komore. Skôr porozmýšľajme, ako neplytvať stále ešte jedlou poživňou a ako jej dať...