Varenie - Rady z kuchyne

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Aj vy ste prepadli lúskaniu tekvicových semiačok? Robíte dobre. Sú zdravé pre srdce, prostatu, dobrú náladu, hojenie rán i silný imunitný systém. A pretože je sezóna tekvíc a zvykneme pripravovať jedlá z tohto druhu zeleniny častejšie, môžeme zužitkovať aj semienka, ktoré by inak skončili v odpadkoch.

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Aj vy máte v kuchynskej linke a komore zašité staré riady, ktoré patria k dinosaurej edícií hrncov? Pri všetkej úcte ku kúskom, v ktorých varila ešte vaša stará mama, čo vám aj bráni posunúť ich do kategórie odpadu na vyhodenie, dnes sa už dá variť naozaj modernejšie. Čiže rýchlejšie a zdravšie.

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Nejde vždy len o šetrenie potravinami, niekedy použitím suroviny, ktorú sme považovali za odpad, sa dajú vylepšiť chuťové vlastnosti iných pokrmov. K tejto kategórii patrí aj osolená voda, v ktorej sme varili cestoviny.