Varenie - Svetové a minulé chute

VARENIE - SVETOVÉ A MINULÉ CHUTE Mak patrí do stravovacích zvykov človeka oddávna. Uctievali ho už Sumeri, poznali starí Egypťania a Gréci, Arabi i Číňania poznali zdravotné účinky tejto potraviny. A kraľoval aj v kuchyni Slovanov, nie náhodou nesmie dodnes chýbať vo viacerých podobách na stole počas vianočných sviatkov.

VARENIE - SVETOVÉ A MINULÉ CHUTE Atmosféru Talianska a jeho kuchyne charakterizuje najlepšie pizza a pasta čiže cestoviny pripravené na stovky spôsobov. Tomuto druhu potravín prišli na chuť už starí Rimania. Zvykli si pripravovať lasagne z rýb, ktoré obložili cestovinami. V nasledujúcich storočiach sa vo viacerých cestopisoch spomínali viaceré...

VARENIE - SVETOVÉ A MINULÉ CHUTE Jesenné hody a vinobrania máme v plnom prúde, prišiel pravý čas aj pre chuť husacej pečienky a pečenej kačky. A hoci sa nám kačacina vybavuje najmä v kombinácii s knedľou a dusenou červenou kapustou, tento druh hydiny má omnoho vyšší potenciál. Z kačacieho lahodného mäsa sa pripravujú rôzne pochúťky aj v iných...

VARENIE - SVETOVÉ A MINULÉ CHUTE Štipľavé papričky alebo feferónky rôznych druhov poznajú národy celého sveta. Okrem estetického zážitku pre tvar i farebnosť dodávajú jedlu horúčosť a chuťovú vášeň, takže vyhovuje asi skôr temperamentnejším jedincom.