Varenie - Svetové a minulé chute

VARENIE - SVETOVÉ A MINULÉ CHUTE Atmosféru Talianska a jeho kuchyne charakterizuje najlepšie pizza a pasta čiže cestoviny pripravené na stovky spôsobov. Tomuto druhu potravín prišli na chuť už starí Rimania. Zvykli si pripravovať lasagne z rýb, ktoré obložili cestovinami. V nasledujúcich storočiach sa vo viacerých cestopisoch spomínali viaceré...

VARENIE - SVETOVÉ A MINULÉ CHUTE Jesenné hody a vinobrania máme v plnom prúde, prišiel pravý čas aj pre chuť husacej pečienky a pečenej kačky. A hoci sa nám kačacina vybavuje najmä v kombinácii s knedľou a dusenou červenou kapustou, tento druh hydiny má omnoho vyšší potenciál. Z kačacieho lahodného mäsa sa pripravujú rôzne pochúťky aj v iných...

VARENIE - SVETOVÉ A MINULÉ CHUTE Štipľavé papričky alebo feferónky rôznych druhov poznajú národy celého sveta. Okrem estetického zážitku pre tvar i farebnosť dodávajú jedlu horúčosť a chuťovú vášeň, takže vyhovuje asi skôr temperamentnejším jedincom.

VARENIE - SVETOVÉ A MINULÉ CHUTE Kvasená kapusta bola súčasťou kuchyne najmä v minulosti. Nielen Slováci prišli na to, že vykvasená kapusta je výborný spôsob, ako túto zeleninu uskladniť počas zimy, a tiež že je to nielen chutná, ale aj zdravá potravina.