Varenie - Svetové a minulé chute

VARENIE - SVETOVÉ A MINULÉ CHUTE Kvasená kapusta bola súčasťou kuchyne najmä v minulosti. Nielen Slováci prišli na to, že vykvasená kapusta je výborný spôsob, ako túto zeleninu uskladniť počas zimy, a tiež že je to nielen chutná, ale aj zdravá potravina.

VARENIE - SVETOVÉ A MINULÉ CHUTE Ešte stíhame aj aktivity v prírode či vo voľnom teréne, zatiaľ nám počasie podobne príjemné hodinky umožňuje. Nemusí to byť iba obyčajná prechádzka mestským parkom či priľahlým lesíkom. Na miestach, kde je to povolené, sa môžeme venovať aj typickej jesennej činnosti – založeniu menšieho táboráku. Posedenie pri...

VARENIE - SVETOVÉ A MINULÉ CHUTE Varenie lekváru malo kedysi aj spoločenskú funkciu. Pretože išlo o zdĺhavejší proces v porovnaní so spracovaním iných druhov ovocia, zvykli sa dať dohromady viaceré rodiny a varenie lekváru si spojili s malou dedinskou oslavou, kde nechýbalo pohostenie a možnosť si zaspievať a zatancovať pri husličkách, gajdách...

VARENIE - SVETOVÉ A MINULÉ CHUTE Kedysi nebol k dispozícii taký veľký výber nápojov, no ľudia sa vynašli. Okrem čistej vody zo studne či minerálnej z prameňa pili ovocné mušty i bylinkové čaje a vo sviatok si dopriali medovinu, pivo a víno, všetko nápoje z prírodných zdrojov.