Varenie - Rady z kuchyne

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Dobré časy pre zmrzlinu. V horúcich dňoch si ju doprajeme ochotnejšie ako inokedy. Aspoň na chvíľu pomôže zabudnúť na neznesiteľné teplo. Ak sa nám zunovali klasické čokoládové a jahodové mrazené verzie, môžeme si pripraviť studený dezert bylinkovej príchute.

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Aby to nebola taká nuda, ako zvykne podotýkať tínedžerská časť populácie, nemusíme na raňajkový stôl klásť denne obyčajné maslo. Môžeme si ho vylepšiť ďalšími ingredienciami, ktoré sú nám srdcu najbližšie, a neskôr ho použiť aj na prípravu super rýchlych chlebíčkov alebo jednohubiek doplnených kúskom zeleniny na ľahkú...

VARENIE - RADY Z KUCHYNE A hubárom tiež. Všetkých náruživých zberačov týchto lesných plodov potešila zmena počasia i výdatné dažde, ktoré vytvorili lepšie podmienky pre mohutnenie hubových kolónií. Potom býva bežnou situáciou, že rodiny sa z hory vracajú s košíkmi vrchovato naplnenými dubákmi, kuriatkami či plávkami.

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Dokonalé letné osvieženie - vo vlastnej réžii pripravený nanuk z čerstvého ovocia, ktorým sa schladíme v letnej horúčave. Určite bude podobných dní ešte dosť, nanuky si preto môžeme urobiť do zásoby v predstihu. Domáci recept zvládnu aj tí, ktorí ešte nemajú s aktivitami v kuchyni žiadne skúsenosti.