Zelený domov - Vitamíny z črepníka

ZELENÝ DOMOV - VITAMÍNY Z ČREPNÍKA Je to síce trend, ale z rodu užitočných. Ochutiť polievku alebo pečené mäso vlastnoručne vypestovanými bylinkami nie je len sympatickou súčasťou imidžovej kuchyne. Je to aj zmena životného štýlu, do ktorého vpúšťame viac prírody. Čerstvé bylinky nezvýraznia iba chuť a vôňu pripravovaného jedla, ale dodajú telu...

ZELENÝ DOMOV - VITAMÍNY Z ČREPNÍKA K obľúbeným bylinkám, ktorými naše babičky zvykli ochucovať jedlá, patril rozmarín. Svojou aromatickou chuťou vylepšoval najmä omáčky, polievky, zeleninové i zemiakové jedlá, divinu, baraninu, hydinu, plnky či hubové recepty a k pečenému mäsu sa pridávali celé vetvičky. Nechýbal zasadený v črepníku za oknom preto...

ZELENÝ DOMOV - VITAMÍNY Z ČREPNÍKA Tymian patrí k obľúbeným bylinkám a koreninám v kuchyni nielen pre výraznú korenistú chuť, ale aj pre priaznivé zdravotné účinky na organizmus. Môžeme si ho kúpiť v sušenej forme v obchode, lepšou voľbou je však čerstvá podoba, preto si ho skúsme vypestovať v domácich podmienkach.

ZELENÝ DOMOV - VITAMÍNY Z ČREPNÍKA Takmer žiadne z talianskych cestovinových receptov, ktoré sme si veľmi obľúbili, sa nezaobíde bez bazalky. A priznajme si, že táto bylinka dokáže dať jedlu skutočne ten správny punc originality. Zháňať ju po obchode alebo susedoch, keď voda na špagety alebo tortellini už vrie, je stresujúce. Lepšie je zaobstarať...