Harmónia - Stolovanie a etiketa

HARMÓNIA - STOLOVANIE A ETIKETA V zime sa naskytne viacej príležitostí na slávnostnejšie posedenie. V takom prípade musíme okrem slušnej konzervácie s ďalšími stolovníkmi zvádzať boje s viacerými chodmi pohostenia. Vrátane dezertu. Najprv si ho dešifrujme. Podáva sa zásadne na konci obeda alebo večere a identifikujeme ho už tým, že sa podáva na...

HARMÓNIA - STOLOVANIE A ETIKETA Čínske či japonské paličky sú zvláštnym prvkom v oblasti stolovania. Náčinie na jedenie, typické aj pre Kórejcov a Vietnamcov, si našlo obľúbencov na celom svete hlavne pre vychýrenosť ázijskej kuchyne. Aby sme si neurobili hanbu, mali by sme sa naučiť s nimi správne manipulovať.

HARMÓNIA - STOLOVANIE A ETIKETA Piť víno a pochutnávať si na syre, to je tak francúzske či talianske. Ba vlastne už svetové. Veď oceniť kombináciu dezertného moku a kvalitného výrobku z mlieka vie každý. Najmä, ak sa zvolí to správne duo. Či už budeme vyberať syr podľa obľúbenej sorty vína alebo naopak druh vína podriadime preferovanému typu syra,...

HARMÓNIA - STOLOVANIE A ETIKETA Fašiangy sú obdobím roka, ktorá automaticky spájame s organizovaním plesov. Prirodzene, rôznej kategórie a rôznej úrovne. To však neznamená, že na hasičskom bále sa zabavíme horšie ako na nejakom honosnom plese v reprezentatívnych priestoroch. Niekedy práve naopak. Ale či už sa chystáme na podujatie s účasťou...