Varenie - Rady z kuchyne

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Už nie krémom zdobená, ale torta s perfektne rovným lesklým povrchom je aktuálna. V posledných rokoch rezonujú v televízii rôzne súťaže o najkrajšiu tortu, ktorej nesmie ako finálna úprava chýbať poťah z marcipánovej alebo z fondánovej zmesi. Nečudo, že podobnú chceme mať my všetci aj na vlastnej oslave. Poradíme, ako si...

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Mnohí si už osvojili zvyk urobiť si na raňajky alebo na rýchlu večeru hrianky. No nie pripravené na panvici, ale v hriankovači či v toasteri. Okrem expresnej a jednoduchej prípravy je výhodou aj racionálnejšie stravovanie. Na rozdiel od klasicky pripravených na oleji takto opečené chlebíky na sucho sú bez tuku. Ak sme sa...

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Natierateľné syry s príchuťou tvarohu či smotany sú obľúbeným doplnkom pečiva či chlebíka na raňajky. Podobný výrobok dostaneme v obchode pod názvom Lučina, ale rovnako chutný produkt si môžeme pripraviť doma sami.

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Na stôl okrem tradičnej sezónnej zeleniny zvykneme klásť aj menej známe druhy. Patria k nim aj artičoky, fenikel či špargľa. Všetko chutná zelenina, ktorú ponúkanú na pulte mnohí ešte obchádzajú. Možno iba preto, že nevedia, ako ju spracovať. Neobvyklý tvar týchto zástupcov zeleniny vyžaduje aj špeciálny prístup pre čistení...