Varenie - Rady z kuchyne

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Netreba podceňovať zásady hygieny v kuchyni. Pretože jedlo kontaminované baktériami nám môže spôsobiť zdravotné problémy. V hre je občas aj vážnejšie ochorenie tráviaceho systému, preto opatrnosti pri varení nie je nikdy dosť.

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Čokoláda je obľúbenou ingredienciou v sladkej kuchyni, uplatňuje sa pri príprave múčnych jedál, zákuskov i dezertov. Ponúkame pár osvedčených rád pri manipulácii s obľúbenou maškrtou.

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Máte správny odhad, koľko gramov predstavuje pol lyžičky soli? Poďme si prakticky porovnať množstvá dané presnými veličinami s tými, ktoré si odhadneme od oka.

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Niektoré exotické druhy ovocia nás trochu odrádzajú. Občas je problematické sa prepracovať cez nedobytnú šupku k dužine a tak v obchode siahneme po nekomplikovaných hruškách, hrozne či banánoch. Pre podobné dôvody obchádzame aj granátové jablko. Škoda, lebo takto prichádzame o množstvo látok užitočných pre naše zdravie,...