Varenie - Rady z kuchyne

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Potrebujeme na prípravu omáčky alebo krému do piškótovej rolády citrónovú šťavu? Zo stredne veľkého citróna máme šancu získať asi 3 lyžice tejto pochutiny. Niektoré plody vrátane šupky sú však dosť odolné. Ako z nich dostať čo najviac šťavy?

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Nemusia byť. Aj keď nemáte moderný typ vybavený systémom automatického rozmrazovania, nemusíte mať hlavu v smútku. Možno vás hnevá nová vrstva námrazy a chystáte sa na reštart mrazničky, no túto nepríjemnú prácu zo dňa na deň odkladáte. My vám však poradíme správny postup a pár trikov, ako si túto nepopulárnu činnosť...

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Piknik je šanca, ako si dopriať v jednej chvíli niekoľko zážitkov - dobré jedlo, prírodu a spoločnosť príjemných ľudí. Ideálna príležitosť nasýtiť žalúdok, zmysly i dušu. A pre deti i štvornohých miláčikov príležitosť vybehať sa. Tento zvyk k nám dorazil až z Anglicka, ale radi sme sa nechali inšpirovať a keď je vhodný...

VARENIE - RADY Z KUCHYNE Aj vy máte občas dilemu, keď sa snažíte zvoliť vhodný druh pochutiny pri pulty s lahôdkami. Zelená či radšej čierna oliva, ktorá je tá pravá? Odpoveď je jednoduchá – každý druh má špecifické chuťové vlastnosti, preto je podstatná informácia o jedle, na ktoré si robíte zálusk.