Zemiaky s kapustou a klobásou
VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ Kombinácia zemiakov, kapusta a údeniny bola častou inšpiráciou pre naše staré mamy. Môže by aj pre nás.

Ingrediencie:
- 1 kg zemiakov
- soľ
- 300 g kyslej kapusty
- 150 g údenej klobásy
- mleté čierne korenie
- 50 g masti
- 250 ml mlieka
- 2 vajcia
- 20 g údenej slaniny
Príprava:
Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a pokrájame na kolieska. Ohňovzdornú misu vymastíme a položíme na ňu prvú vrstvu zemiakov a osolíme ich. Na ne uložíme posekanú kyslú kapustu a potom pokrájanú klobásu, ktorú okoreníme a polejeme rozpustenou masťou. Pokračujeme ďalšími vrstvami v rovnakom poradí a navrch rozložíme kolieska zemiakov, ktoré polejeme vajcami rozmiešanými v mlieku. Navrch poukladáme plátky údenej slaniny a zemiaky s kapustou vo vyhriatej rúre upečieme.
redakcia Doma a Rada