Zemiaky s kapustou a klobásou

10.03.2024

VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ     Kombinácia zemiakov, kapusta a údeniny bola častou inšpiráciou pre naše staré mamy. Môže by aj pre nás.

Ingrediencie:

  • 1 kg zemiakov
  • soľ
  • 300 g kyslej kapusty
  • 150 g údenej klobásy
  • mleté čierne korenie
  • 50 g masti
  • 250 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 20 g údenej slaniny

Príprava:

Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a pokrájame na kolieska. Ohňovzdornú misu vymastíme a položíme na ňu prvú vrstvu zemiakov a osolíme ich. Na ne uložíme posekanú kyslú kapustu a potom pokrájanú klobásu, ktorú okoreníme a polejeme rozpustenou masťou. Pokračujeme ďalšími vrstvami v rovnakom poradí a navrch rozložíme kolieska zemiakov, ktoré polejeme vajcami rozmiešanými v mlieku. Navrch poukladáme plátky údenej slaniny a zemiaky s kapustou vo vyhriatej rúre upečieme.


redakcia Doma a Rada