Zemiaky plnené hubovou zmesou

27.02.2024

VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ    Zemiaky s plnkou, ktorú si pripravíme aj z aktuálnych zásob chladničky.

Ingrediencie:

  • 4 veľké zemiaky 
  • 20 g údenej slaniny 
  • 1 menšia cibuľa 
  • 40 g čerstvých húb 
  • 20 g masla 
  • 1 vajce 
  • 80 g vareného údeného mäsa 
  • petržlenová vňať 
  • mleté čierne korenie 
  • soľ 
  • 20 g masla 
  • 100 ml kyslej smotany 
  • 40 g údeného syra

Príprava:

Lyžičkou vydlabeme vnútro z očistených a umytých zemiakov. Údenú slaninu pokrájame na malé kocky a rozpražíme. Pridáme pokrájanú cibuľu, necháme ju speniť, potom pridáme očistené a pokrájané huby a osolené ich podusíme. Vajce s maslom vymiešame, pridáme vychladnuté huby, posekanú petržlenovú vňať, pomleté údené mäso, mleté čierne korenie i soľ a všetko dobre premiešame. Pripravenou plnkou naplníme zemiaky, poukladáme ich do vymastenej a strúhankou vysypanej ohňovzdornej misy, obložíme kúskami masla a poliate kyslou smotanou dáme piecť do predhriatej rúry. Pred dopečením posypeme zemiaky strúhaným syrom a ešte vložíme do rúry na zapečenie. Podávame so zeleninovým šalátom.


redakcia Doma a Rada