Zemiaky plnené hubovou zmesou
VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ Zemiaky s plnkou, ktorú si pripravíme aj z aktuálnych zásob chladničky.
Ingrediencie:
- 4 veľké zemiaky
- 20 g údenej slaniny
- 1 menšia cibuľa
- 40 g čerstvých húb
- 20 g masla
- 1 vajce
- 80 g vareného údeného mäsa
- petržlenová vňať
- mleté čierne korenie
- soľ
- 20 g masla
- 100 ml kyslej smotany
- 40 g údeného syra
Príprava:
Lyžičkou vydlabeme vnútro z očistených a umytých zemiakov. Údenú slaninu pokrájame na malé kocky a rozpražíme. Pridáme pokrájanú cibuľu, necháme ju speniť, potom pridáme očistené a pokrájané huby a osolené ich podusíme. Vajce s maslom vymiešame, pridáme vychladnuté huby, posekanú petržlenovú vňať, pomleté údené mäso, mleté čierne korenie i soľ a všetko dobre premiešame. Pripravenou plnkou naplníme zemiaky, poukladáme ich do vymastenej a strúhankou vysypanej ohňovzdornej misy, obložíme kúskami masla a poliate kyslou smotanou dáme piecť do predhriatej rúry. Pred dopečením posypeme zemiaky strúhaným syrom a ešte vložíme do rúry na zapečenie. Podávame so zeleninovým šalátom.
redakcia Doma a Rada