Zemiaková omeleta

20.02.2024

VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ    Zemiaky a vajcia sú výbornou kombináciou pri príprave omelety.

Ingrediencie:

  • 500 g zemiakov
  • 50 g masti
  • pažítka
  • soľ
  • 5 vajec
  • 4 lyžice mlieka alebo smotany
  • 1 lyžica hladkej múky

Príprava:

V šupke uvarené zemiaky olúpeme, pokrájame na lístky, ktoré opražíme na väčšej panvici na masti. Potom ich posypeme pokrájanou pažítkou a zalejeme vajíčkami rozšľahanými aj s múkou a s mliekom alebo so smotanou. Omeletu opečieme do ružova a preložíme na tanier. Ak máme menšiu panvici, z tohto množstva pripravíme dve omelety. Podávame horúce s dusenou zeleninou a šalátom.


redakcia Doma a Rada