Zemiaková omeleta
20.02.2024
VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ Zemiaky a vajcia sú výbornou kombináciou pri príprave omelety.
Ingrediencie:
- 500 g zemiakov
- 50 g masti
- pažítka
- soľ
- 5 vajec
- 4 lyžice mlieka alebo smotany
- 1 lyžica hladkej múky
Príprava:
V šupke uvarené zemiaky olúpeme, pokrájame na lístky, ktoré opražíme na väčšej panvici na masti. Potom ich posypeme pokrájanou pažítkou a zalejeme vajíčkami rozšľahanými aj s múkou a s mliekom alebo so smotanou. Omeletu opečieme do ružova a preložíme na tanier. Ak máme menšiu panvici, z tohto množstva pripravíme dve omelety. Podávame horúce s dusenou zeleninou a šalátom.
redakcia Doma a Rada