Zeleninový nákyp so sójou

16.02.2024

VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE    Nákypom, v ktorom sa snúbi chuť niekoľkých druhov zeleniny a jemnosť ušľahaných bielkov dokonale uspokojí predstavu o racionálnom stravovaní. Ak sa vzdáme mäsového prídavku.

Ingrediencie:

  • ½ hlávky karfiolu
  • ½ hlávky kelu
  • 1 mrkva
  • g tuku
  • 70 g jemnej sójovej múky
  • 2 kaleráby
  • 250 ml mlieka
  • 1 žĺtok
  • 1 bielok
  • tuk a strúhanku na formu

Príprava:

Z tuku a sójovej múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú zriedime mliekom a povaríme. Potom pridáme žĺtok a všetku zeleninu vopred predvarenú domäkka a pokrájanú na kocky. Nakoniec zľahka zamiešame z bielka ušľahaný sneh. Zmesou naplníme vymastenú a strúhankou vysypanú formu a nákyp pečieme v stredne vyhriatej rúre. Do masy môžeme pridať aj zvyšky údeného, pečeného alebo vareného mäsa.


redakcia Doma a Rada