Zeleninový nákyp so sójou
16.02.2024
VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE Nákypom, v ktorom sa snúbi chuť niekoľkých druhov zeleniny a jemnosť ušľahaných bielkov dokonale uspokojí predstavu o racionálnom stravovaní. Ak sa vzdáme mäsového prídavku.

Ingrediencie:
- ½ hlávky karfiolu
- ½ hlávky kelu
- 1 mrkva
- g tuku
- 70 g jemnej sójovej múky
- 2 kaleráby
- 250 ml mlieka
- 1 žĺtok
- 1 bielok
- tuk a strúhanku na formu
Príprava:
Z tuku a sójovej múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú zriedime mliekom a povaríme. Potom pridáme žĺtok a všetku zeleninu vopred predvarenú domäkka a pokrájanú na kocky. Nakoniec zľahka zamiešame z bielka ušľahaný sneh. Zmesou naplníme vymastenú a strúhankou vysypanú formu a nákyp pečieme v stredne vyhriatej rúre. Do masy môžeme pridať aj zvyšky údeného, pečeného alebo vareného mäsa.
redakcia Doma a Rada