Zeleninové rizoto

16.02.2024

VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ    Zeleninové rizoto, pri príprave ktorého môžeme použiť rôzne druhy zeleniny podľa vlastných preferencií.

Ingrediencie:

  • 250 g miešanej koreňovej zeleniny
  • 250 g ryže
  • masť alebo olej
  • 1 cibuľa
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Príprava:

V tlakovom hrnci roztopíme masť alebo zohrejeme olej a speníme cibuľu posekanú nadrobno. Pridáme očistenú, umytú a na kocky pokrájanú zeleninu (mrkva, mladý kaleráb, karfiol, zeler, hrášok) a podusíme. Ryžu umyjeme a scedenú primiešame k zelenine. Všetko okoreníme mletým čiernym korením, osolíme, zalejeme horúcou vodou (500 ml), hrniec uzavrieme a pod tlakom dusíme 5 minút. Podávame s uhorkovým šalátom.


redakcia Doma a Rada