Zeleninové rizoto
16.02.2024
VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ Zeleninové rizoto, pri príprave ktorého môžeme použiť rôzne druhy zeleniny podľa vlastných preferencií.
Ingrediencie:
- 250 g miešanej koreňovej zeleniny
- 250 g ryže
- masť alebo olej
- 1 cibuľa
- mleté čierne korenie
- soľ
Príprava:
V tlakovom hrnci roztopíme masť alebo zohrejeme olej a speníme cibuľu posekanú nadrobno. Pridáme očistenú, umytú a na kocky pokrájanú zeleninu (mrkva, mladý kaleráb, karfiol, zeler, hrášok) a podusíme. Ryžu umyjeme a scedenú primiešame k zelenine. Všetko okoreníme mletým čiernym korením, osolíme, zalejeme horúcou vodou (500 ml), hrniec uzavrieme a pod tlakom dusíme 5 minút. Podávame s uhorkovým šalátom.
redakcia Doma a Rada