Zelenina vo formičkách

05.03.2024

VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE     Zapečená zmes z uvarenej zeleniny, sójových bôbov a z bešamelu.

Ingrediencie:

  • ½ karfiolu 
  • 1 mrkva 
  • 100 g hrášku 
  • 50 g varených sójových bôbov 
  • 100 g šunky alebo údeného mäsa 
  • 30 g jemnej sójovej múky 
  • 30 g hladkej múky 
  • 250 ml mlieka 
  • žĺtok 
  • soľ 
  • mleté čierne korenie 
  • 40 g masla 
  • 40 g syra 
  • strúhanka

Príprava:

Zeleninu uvaríme v slanej vode domäkka a pokrájame ju na drobnejšie. Z časti masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju mliekom a pripravíme hustý bešamel. Osolíme ho a okoreníme, pridáme žĺtok, pokrájanú zeleninu, varené sójové bôby, hrášok, posekanú šunku a petržlenovú vňať a všetko dobre premiešame. Hmotou plníme vymazané, strúhankou vysypané formičky, prikryjeme kúskami čerstvého masla, posypeme strúhaným syrom a zapečieme.


redakcia Doma a Rada