Zapekané tvarohové palacinky
VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY Palacinky s tvarohovou náplňou a zapečené so smotanovou zálievkou.
Ingrediencie:
- 500 ml mlieka
- 3 vajcia
- 250 g polohrubej múky
- 10 g cukru
- soľ
- rastlinný tuk alebo maslo na pečenie
Plnka:
- 250 g tvarohu
- 1 vajce
- 30 g práškového cukru
- 30 g hrozienok
- citrónová kôra
Zálievka:
- 2 vajcia
- 200 ml smotany
Príprava:
Vajcia rozšľaháme v studenom mlieku, pridáme soľ, práškový cukor a postupne zašľaháme aj múku. Z jemného a dobre premiešaného cesta odoberieme malou naberačkou potrebné množstvo a vylejme ho na rozohriatu panvicu potretú maslom alebo tukom, rozlejeme po celej ploche a z oboch strán upečieme. Počas pečenia palaciniek si pripravíme plnku. Tvaroh vymiešame so žĺtkom, s práškovým cukrom, s hrozienkami i s postrúhanou citrónovou kôrou a do zmesi napokon opatrne zamiešame sneh vyšľahaný zo snehu. Upečené palacinky naplníme tvarohovou plnkou, stočíme, poukladáme vedľa seba do ohňovzdornej misy, zalejeme vajcami rozšľahanými v smotane a v rozohriatej rúre pomaly zapečieme.
redakcia Doma a Rada