Zapekané tvarohové palacinky

27.09.2024

VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY     Palacinky s tvarohovou náplňou a zapečené so smotanovou zálievkou.

Ingrediencie:

  • 500 ml mlieka 
  • 3 vajcia 
  • 250 g polohrubej múky 
  • 10 g cukru 
  • soľ 
  • rastlinný tuk alebo maslo na pečenie

Plnka:

  • 250 g tvarohu 
  • 1 vajce 
  • 30 g práškového cukru 
  • 30 g hrozienok 
  • citrónová kôra

Zálievka:

  • 2 vajcia 
  • 200 ml smotany

Príprava:

Vajcia rozšľaháme v studenom mlieku, pridáme soľ, práškový cukor a postupne zašľaháme aj múku. Z jemného a dobre premiešaného cesta odoberieme malou naberačkou potrebné množstvo a vylejme ho na rozohriatu panvicu potretú maslom alebo tukom, rozlejeme po celej ploche a z oboch strán upečieme. Počas pečenia palaciniek si pripravíme plnku. Tvaroh vymiešame so žĺtkom, s práškovým cukrom, s hrozienkami i s postrúhanou citrónovou kôrou a do zmesi napokon opatrne zamiešame sneh vyšľahaný zo snehu. Upečené palacinky naplníme tvarohovou plnkou, stočíme, poukladáme vedľa seba do ohňovzdornej misy, zalejeme vajcami rozšľahanými v smotane a v rozohriatej rúre pomaly zapečieme.


redakcia Doma a Rada