Zapekané baranie kotlety

11.03.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Liptovská baranina s kysuckou kapustou, čo môže byť viac slovenské.

Ingrediencie:

  • 500 g baraních kotliet
  • 1 hlávky kapusty
  • 600 g zemiakov
  • 150 g prerastenej slaniny
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 1 cibuľa
  • 200 ml kyslej smotany

Príprava:

Plátky slaniny trochu popražíme a pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu. Po chvíli pridáme baranie kotlety, ktoré sme trochu okorenili. Opečieme ich z oboch strán, podlejeme trochou vody a dusíme domäkka. Kapustu uvaríme v osolenej vode, scedíme a rozložíme na listy. Zemiaky uvaríme, necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na hrubšie plátky. Mäso aj s kúskami slaniny preložíme do ohňovzdornej misy, pridáme vrstvu kapustových listov a napokon plátky zemiakov, ktoré okoreníme a posolíme. Navrch nalejeme kyslú pochúťkovú smotanu a zemiaky s mäsom a kapustou zapečieme vo vyhriatej rúre.


redakcia Doma a Rada