Zajačie ražniči
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Ražniči trochu netradične – zo zajačieho mäsa kombinovaného s anglickou slaninou a s bobkovým listom.

Ingrediencie:
- 600 g zajačieho chrbta
- 100 g šunkovej salámy
- 100 g anglickej slaniny
- olej
- 2 uhorky
- 2 cibule
- horčica
- bobkové listy
Príprava:
Z očisteného, umytého a odblaneného zajačieho chrbta zrežeme z obidvoch strán mäso, nakrájame ho na plátky a zľahka naklepeme. Slaninu, šunkovú salámu, uhorky a cibule nakrájame na plátky. Na kovové ihly alebo drevené špajdle potom napichujeme striedavo kúsky zajačieho mäsa, slaniny, cibule, šunkovej salámy, uhorky a kúska bobkového listu. Opakujeme, kým nie je ihla plná. Ražniči osolíme, okoreníme a opečieme na rozohriatom oleji zo všetkých strán dočervena. Opečené ražniči dáme na tanier a ešte polejeme trochou tuku, v ktorom sa opekalo. Podávame s horčicou, s nakrájanou cibuľou a s opekanými zemiakmi.
redakcia Doma a Rada