Zajačie ražniči

21.04.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Ražniči trochu netradične – zo zajačieho mäsa kombinovaného s anglickou slaninou a s bobkovým listom.

Ingrediencie:

  • 600 g zajačieho chrbta 
  • 100 g šunkovej salámy 
  • 100 g anglickej slaniny 
  • olej 
  • 2 uhorky 
  • 2 cibule 
  • horčica 
  • bobkové listy

Príprava:

Z očisteného, umytého a odblaneného zajačieho chrbta zrežeme z obidvoch strán mäso, nakrájame ho na plátky a zľahka naklepeme. Slaninu, šunkovú salámu, uhorky a cibule nakrájame na plátky. Na kovové ihly alebo drevené špajdle potom napichujeme striedavo kúsky zajačieho mäsa, slaniny, cibule, šunkovej salámy, uhorky a kúska bobkového listu. Opakujeme, kým nie je ihla plná. Ražniči osolíme, okoreníme a opečieme na rozohriatom oleji zo všetkých strán dočervena. Opečené ražniči dáme na tanier a ešte polejeme trochou tuku, v ktorom sa opekalo. Podávame s horčicou, s nakrájanou cibuľou a s opekanými zemiakmi.


redakcia Doma a Rada