Vyprážaný kel
16.02.2024
VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE Kel má tak jedinečnú chuť, že vhodne upravený dokáže nahradiť aj viedenský rezeň. Treba skúsiť.
![](https://65bad9d253.clvaw-cdnwnd.com/4c7e254f3502268291b2164b19224e4c/200001485-561a2561a4/vyprazany_kel_logo.jpeg?ph=65bad9d253)
Ingrediencie:
- 2 tvrdé hlávky kelu
- soľ
- hrubá múka
- 1 vajce
- mlieko
- strúhanka
- olej alebo masť na vyprážanie
Príprava:
Očistené hlávky kelu umyjeme a v osolenej vriacej vode uvaríme do polomäkka. Vyberieme z vody a necháme vychladnúť. Potom hlávky pokrájame na štvrtky a tie obalíme v múke, rozšľahanom vajci s trochou mlieka a soli a napokon v strúhanke. V rozpálenom oleji vypražíme a podávame so zemiakovou kašou.
redakcia Doma a Rada