Vyprážané syrové guľky

02.04.2024

VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ    Výborná voľba pre všetkých milovníkov syrových pochúťok. Zároveň ideálne pohostenie k dobrému vínu.

Ingrediencie:

  • 250 ml mlieka
  • 3 lyžice masla
  • 150 g hrubej múky
  • 4 vajcia
  • 150 g syra
  • olej na vyprážanie

Príprava:

Mlieko osolíme, pridáme maslo a povaríme. Keď vrie, prisypeme múku a za stáleho miešania pridáme po jednom vajci. Nakoniec primiešame na malé kocky pokrájaný tvrdý syr. Z pripravenej masy lyžičkou vykrajujeme porcie a guľky veľké ako orech vkladáme do horúceho oleja. Vyprážame pomaly do ružova. Nedávame ich do panvice naraz veľa, pretože zväčšia svoj objem. Hoci môžu byť vhodnou večerou doplnenou zeleninovým prívarkom, ako netradičnú teplú pochúťku syrové podávame k vínu.


redakcia Doma a Rada