Vyprážané plnené žemle

26.01.2024
VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ    Sendvičové plátky alebo žemle plnené paštétou a vyprážané v cestíčku sú dobrou voľbou na teplú večeru alebo pohostenie pri vínku.

Ingrediencie:

  • 150 g paštéty
  • 16 tenkých plátkov sendviča
  • 60 g hrubej múky
  • 2 vajcia
  • 100 ml mlieka
  • olej


Príprava:

Z múky, vajec a mlieka vypracujeme v nádobe riedke cesto. Plátky sendviča alebo polovice rozkrojených žemlí navlhčíme vodou, potrieme tenkou vrstvou paštéty a vždy dve spojíme. Dvojice potom obalíme v cestíčku a na rozohriatom oleji vypražíme do zlatista. Podávame samostatne s čerstvou zeleninou, ale tento pokrm môžeme doplniť aj špenátovým či iným zeleninovým prívarkom ako plnohodnotný obed.