Vyprážané bravčové kotlety

22.02.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Tip, ako pri vyprážaní bravčových kotliet dosiahnuť skutočne mäkké a krehké mäso.

Ingrediencie:

  • 4 bravčové kotlety
  • soľ
  • hladká múka
  • 1 vajce
  • lyžička vody
  • strúhanka
  • tuk na vyprážanie

Príprava:

Umyté a naklepané kotlety osolíme, blanku pod tukom narežeme asi na troch miestach, aby sa kotlety pri vyprážaní nekrútili. Potom ich obalíme v hladkej múky, v rozšľahanom vajci s vodou a v strúhanke v horúcom tuku z oboch strán vypražíme do zlatožlta. Z jednej strany ich vyprážame prikryté a po obrátení ich odkryjeme a dovyprážame. Ak chceme, aby boli naozaj mäkké a chutné, dáme ich do kastróla s prikrývkou a v mierne vyhriatej rúre ich necháme pol hodiny.

TIP: Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom alebo s ovocným kompótom.


redakcia Doma a Rada