Vyprážané bravčové kotlety
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Tip, ako pri vyprážaní bravčových kotliet dosiahnuť skutočne mäkké a krehké mäso.
![](https://65bad9d253.clvaw-cdnwnd.com/4c7e254f3502268291b2164b19224e4c/200001915-e50bee50c0/vypr%C3%A1%C5%BEan%C3%A9%20brav%C4%8Dov%C3%A9%20kotlet_logoy.jpeg?ph=65bad9d253)
Ingrediencie:
- 4 bravčové kotlety
- soľ
- hladká múka
- 1 vajce
- lyžička vody
- strúhanka
- tuk na vyprážanie
Príprava:
Umyté a naklepané kotlety osolíme, blanku pod tukom narežeme asi na troch miestach, aby sa kotlety pri vyprážaní nekrútili. Potom ich obalíme v hladkej múky, v rozšľahanom vajci s vodou a v strúhanke v horúcom tuku z oboch strán vypražíme do zlatožlta. Z jednej strany ich vyprážame prikryté a po obrátení ich odkryjeme a dovyprážame. Ak chceme, aby boli naozaj mäkké a chutné, dáme ich do kastróla s prikrývkou a v mierne vyhriatej rúre ich necháme pol hodiny.
TIP: Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom alebo s ovocným kompótom.
redakcia Doma a Rada