Vyprážaná cibuľa
06.02.2024
VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE Chutná, lacná a zdravá. Cibuľa je prínosom pre zdravie v akejkoľvek podobe, aj vyprážanej, siahnu po nej určite aj nevegetariáni.
![](https://65bad9d253.clvaw-cdnwnd.com/4c7e254f3502268291b2164b19224e4c/200001037-d833cd833f/vyprazana%20cibula_znak.jpeg?ph=65bad9d253)
Ingrediencie:
- 3 väčšie cibule
- soľ, hrubá múka
- 1 vajce
- mlieko
- strúhanka
- olej alebo masť na vyprážanie
Príprava:
Cibuľu očistíme, nakrájame na hrubšie kolieska, posolíme a obalíme v múke, v rozšľahanom vajci, do ktorého sme priliali trochu mlieka, a napokon v strúhanke. V rozpálenom oleji vypražíme dozlatista. Podávame so zemiakovou kašou alebo opekanými zemiakmi.
redakcia Doma a Rada