Valčeky plnené oškvarkami

10.03.2024

VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ    Dá to trochu viac práce, ale výsledok stojí za to. Staré chute v modernej chuti – geniálna kombinácia.

Ingrediencie:

  • 500 g varených zemiakov
  • 100 g krupicovej múky
  • 100 g krupice
  • soľ
  • 1 vajce
  • trochu prášku do pečiva
  • 40 g masla
  • oškvarky alebo zvyšky vereného či pečeného mäsa

Príprava:

K vareným, pretlačeným a vychladnutým zemiakom pridáme múku, krupicu, soľ, trochu prášku do pečiva i maslo a zamiesime cesto. Z neho vytvarujeme na doske posypanej múkou šúľok, ktorý pokrájame na menšie kúsky. Každý potom rozvaľkáme na obdĺžnik, ktorý naplníme posekanými a osolenými oškvarkami (alebo mletým mäsom zmiešaným s mletým čiernym korením, soľou a vajcom) a zabalíme tak, aby vznikli valčeky. Tieto varíme v osolenej vriacej vode asi 5 minút. Podávame s prívarkom alebo dusenou zeleninou.


redakcia Doma a Rada