Valčeky plnené oškvarkami
VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ Dá to trochu viac práce, ale výsledok stojí za to. Staré chute v modernej chuti – geniálna kombinácia.

Ingrediencie:
- 500 g varených zemiakov
- 100 g krupicovej múky
- 100 g krupice
- soľ
- 1 vajce
- trochu prášku do pečiva
- 40 g masla
- oškvarky alebo zvyšky vereného či pečeného mäsa
Príprava:
K vareným, pretlačeným a vychladnutým zemiakom pridáme múku, krupicu, soľ, trochu prášku do pečiva i maslo a zamiesime cesto. Z neho vytvarujeme na doske posypanej múkou šúľok, ktorý pokrájame na menšie kúsky. Každý potom rozvaľkáme na obdĺžnik, ktorý naplníme posekanými a osolenými oškvarkami (alebo mletým mäsom zmiešaným s mletým čiernym korením, soľou a vajcom) a zabalíme tak, aby vznikli valčeky. Tieto varíme v osolenej vriacej vode asi 5 minút. Podávame s prívarkom alebo dusenou zeleninou.
redakcia Doma a Rada