Vajcia zapečené v zemiakovej kaši
VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ Vajcia zapečené v zemiakovej kaši posypané strúhaným syrom.

Ingrediencie:
- 500 g zemiakov
- 250 ml mlieka
- 60 g masla
- 4 vajcia
- soľ
- 100 g tvrdého syra
Príprava:
Očistené a pokrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka a scedíme. Potom ich pretrieme, zalejeme horúcim mliekom, pridáme polovičnú dávku masla a vyšľaháme na hladkú zemiakovú kašu. Kašu dáme do jenskej misy, urobíme do nej 4 jamky a do každej rozbijeme 1 vajce. Vajcia osolíme, povrch posypeme postrúhaným syrom, pokvapkáme roztopeným maslom a v rúre zapekáme, kým vajcia nestuhnú. Podávame so zeleninovým šalátom.
Poznámka: Toto jedlo si môžeme pripraviť aj zo zvyškov zemiakovej kaše, ktorej množstvo sme pre rodinný obed správne neodhadli.
redakcia Doma a Rada