Vajcia zapečené v zemiakovej kaši

16.02.2024

VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ    Vajcia zapečené v zemiakovej kaši posypané strúhaným syrom.

Ingrediencie:

  • 500 g zemiakov
  • 250 ml mlieka
  • 60 g masla
  • 4 vajcia
  • soľ
  • 100 g tvrdého syra

Príprava:

Očistené a pokrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka a scedíme. Potom ich pretrieme, zalejeme horúcim mliekom, pridáme polovičnú dávku masla a vyšľaháme na hladkú zemiakovú kašu. Kašu dáme do jenskej misy, urobíme do nej 4 jamky a do každej rozbijeme 1 vajce. Vajcia osolíme, povrch posypeme postrúhaným syrom, pokvapkáme roztopeným maslom a v rúre zapekáme, kým vajcia nestuhnú. Podávame so zeleninovým šalátom.

Poznámka: Toto jedlo si môžeme pripraviť aj zo zvyškov zemiakovej kaše, ktorej množstvo sme pre rodinný obed správne neodhadli.


redakcia Doma a Rada