Vajcia zapečené s rajčiakmi

06.02.2024

VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ     Rajčiaky zapečené v omáčke a vajciach so syrom je ideálny obed pre vegetariánov.

Ingrediencie:

  • 4 vajcia
  • 200 g rajčiakov
  • 50 g masla
  • 30 g hladkej múky
  • 10 g cukru
  • 30 g tvrdého syra
  • 1 lyžička octu
  • soľ


Príprava:

Zrelé umyté rajčiaky rozkrojíme na polovice a podusíme na masle. Udusené posypeme múkou a ešte asi 5 minút popražíme. Potom ich zalejeme trochou vody, pridáme ocot, cukor a soľ a ešte povaríme. Zhustnutú omáčku precedíme, vylejeme na panvicu alebo do jenskej misy, na dno rozložíme udusené polovice rajčiakov a napokon nalejeme mierne rozšľahané vajcia. Vrch posypeme nastrúhaným syrom a do medzier ešte uložíme plátky syra. Zapečieme krátko v rúre, jedlo je hotové, keď vajcia spevnejú a syr sa rozpustí. Podávame so zeleninovým šalátom, prípadne aj s chlebíkom.


redakcia Doma a Rada