Vajcia plnené krabmi
VARENIE - RECEPTY - STUDENÝ BUFET Veľkonočná pochúťka pre milovníkov morských živočíchov. Krabie mäso sa k plneným vajciam výborne hodí.
Ingrediencie:
- 4 vajcia
- 30 g majonézy
- 400 g krabieho mäsa z konzervy
- hlávkový šalát
- citrón
- kôpor
- mletá červená paprika
- mleté čierne korenie
- soľ
Príprava:
Natvrdo uvarené vajcia olúpeme, prekrojíme pozdĺžne napoly a žĺtky vyberieme. Pretrieme ich cez sito, pridáme majonézu, mleté čierne korenie i červenú papriku a soľ a vymiešame na penu. Hotovú ju preložíme do plátenného vrecúška a ozdobnou rúrkou naplníme polovice bielkov. Misu vystelieme listami hlávkového šalátu, do stredu naservírujeme kúsky krabieho mäsa, ktoré pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme posekaným kôprom. Napokon na misu uložíme plnené vajcia. Podávame s pečivom.
redakcia Doma a Rada