Vajcia na francúzskom šaláte
VARENIE - RECEPTY - STUDENÝ BUFET Vajcia s chrenovou šľahačkou na chutnom francúzskom šaláte, v ktorom nechýba jablko.
Ingrediencie:
- 4 vajcia
- 100 ml šľahačkovej smotany
- 20 g chrenu
- 40 g šunky
- 60 g tvrdého syra
- 1 rajčiak
- 1 zelená paprika
- zelená petržlenová vňať
Francúzsky šalát:
- 150 g karotky
- 100 g zeleru
- 50 g sterilizovaného hrášku
- 2 kyslé uhorky
- 1 väčšie jablko
- 1 malá cibuľa
- 200 g majonézy
- soľ práškový cukor
- citrónová šťava
- worcesterská omáčka
Príprava:
Na prípravu francúzskeho jemného šalátu si uvaríme karotku a zeler v slanej vode a po vychladnutí nakrájame na malé kocky. Pridáme očistené jablko pokrájané na kocky, zelený hrášok i pokrájané uhorky a všetko pokvapkáme citrónovou šťavou. Cibuľu posekáme nadrobno, pridáme majonézu a napokon i zeleninovú zmes. Ochutíme soľou, cukrom a worcesterskou omáčkou a premiešame. Hotový francúzsky šalát naaranžujeme na podlhovastú misu a navrch položíme polovice uvarených vajec rezom hore. Potom ich ozdobíme šľahačkou vyšľahanou s postrúhaným chrenom. Zboku zapichneme do šalátu kornútiky so šunky a syra, ktoré tiež naplníme chrenovou šľahačkou a ozdobíme zeleninou a petržlenovou vňaťou. Podávame s tmavým pečivom.
redakcia Doma a Rada