Vajcia na francúzskom šaláte

04.03.2024

VARENIE - RECEPTY - STUDENÝ BUFET    Vajcia s chrenovou šľahačkou na chutnom francúzskom šaláte, v ktorom nechýba jablko.

Ingrediencie:

  • 4 vajcia
  • 100 ml šľahačkovej smotany
  • 20 g chrenu
  • 40 g šunky
  • 60 g tvrdého syra
  • 1 rajčiak
  • 1 zelená paprika
  • zelená petržlenová vňať

Francúzsky šalát:

  • 150 g karotky
  • 100 g zeleru
  • 50 g sterilizovaného hrášku
  • 2 kyslé uhorky
  • 1 väčšie jablko
  • 1 malá cibuľa
  • 200 g majonézy
  • soľ práškový cukor
  • citrónová šťava
  • worcesterská omáčka

Príprava:

Na prípravu francúzskeho jemného šalátu si uvaríme karotku a zeler v slanej vode a po vychladnutí nakrájame na malé kocky. Pridáme očistené jablko pokrájané na kocky, zelený hrášok i pokrájané uhorky a všetko pokvapkáme citrónovou šťavou. Cibuľu posekáme nadrobno, pridáme majonézu a napokon i zeleninovú zmes. Ochutíme soľou, cukrom a worcesterskou omáčkou a premiešame. Hotový francúzsky šalát naaranžujeme na podlhovastú misu a navrch položíme polovice uvarených vajec rezom hore. Potom ich ozdobíme šľahačkou vyšľahanou s postrúhaným chrenom. Zboku zapichneme do šalátu kornútiky so šunky a syra, ktoré tiež naplníme chrenovou šľahačkou a ozdobíme zeleninou a petržlenovou vňaťou. Podávame s tmavým pečivom.


redakcia Doma a Rada