Uhorky s liptovskou nátierkou

12.03.2024

VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE    Jarná pochúťka s množstvom vitamínov, ktorú môžete ponúknuť aj návšteve. Prípadne aj s pohárom žinčice.

Ingrediencie:

  • 2 šalátové uhorky
  • 300 g bryndze
  • 100 g pochúťkovej smotany
  • 1 menšia cibuľa mletá červená paprika
  • soľ
  • 1 červená cibuľa
  • 50 g rajčiakov
  • zelená petržlenová vňať

Príprava:

Najprv si pripravíme nátierku vymiešaním bryndze, pochúťkovej smotany a mletej červenej papriky s trochou soli, do ktorej primiešame nadrobno pokrájanú cibuľu. Uhorky ošúpeme, prekrojíme pozdĺžne a pomocou lyžice odstránime jadrovník, ktorý nevyhodíme, ale použijeme pri príprave sezónneho šalátu. Uhorkové lodičky potom naplníme bryndzovou nátierkou a ozdobíme plátkami rajčiaku, nadrobno posekanou červenou cibuľou a petržlenovou vňaťou.


redakcia Doma a Rada