Uhorky plnené hubami

05.03.2024

VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE    Zaujímavá kombinácia uhorky a húb.

Ingrediencie:

  • 4 šalátové uhorky 
  • 40 g ryže 
  • soľ 
  • 40 g masla 
  • 1 cibuľa 
  • 200 g šampiňónov alebo iných čerstvých húb 
  • mleté čierne korenie 
  • 2 vajcia 
  • strúhanka 
  • tymian 
  • zelená petržlenová vňať 
  • maslo na vymastenie formy

Príprava:

Uhorky umyjeme a prekrojíme pozdĺžne na polovice, ich vnútro vydlabeme a osolíme. Umytú ryžu zalejeme trochou vody a uvaríme do polomäkka. Na masle speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme pokrájané huby, osolíme ich a udusíme. Napokon ich okoreníme tymianom a mletým čiernym korením a zmiešame s ryžou. Do vychladnutej zmesi pridáme vajcia, posekanú petržlenovú vňať a strúhankou a dobre premiešame. Hubovou zmesou naplníme polovičky uhoriek, ktoré poukladáme do jenskej misy, polejeme roztopeným maslom a zakryté podusíme. Podávame s chlebom a so zeleninovým šalátom.


redakcia Doma a Rada