Uhorky plnené hubami
VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE Zaujímavá kombinácia uhorky a húb.
Ingrediencie:
- 4 šalátové uhorky
- 40 g ryže
- soľ
- 40 g masla
- 1 cibuľa
- 200 g šampiňónov alebo iných čerstvých húb
- mleté čierne korenie
- 2 vajcia
- strúhanka
- tymian
- zelená petržlenová vňať
- maslo na vymastenie formy
Príprava:
Uhorky umyjeme a prekrojíme pozdĺžne na polovice, ich
vnútro vydlabeme a osolíme. Umytú ryžu zalejeme trochou vody
a uvaríme do polomäkka. Na masle speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme
pokrájané huby, osolíme ich a udusíme. Napokon ich okoreníme tymianom
a mletým čiernym korením a zmiešame s ryžou. Do vychladnutej
zmesi pridáme vajcia, posekanú petržlenovú vňať a strúhankou a dobre
premiešame. Hubovou zmesou naplníme polovičky uhoriek, ktoré poukladáme do
jenskej misy, polejeme roztopeným maslom
a zakryté podusíme. Podávame s chlebom a so zeleninovým
šalátom.
redakcia Doma a Rada