Údené mäso na ihle

21.02.2025

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY   Ražniči pre fajnšmekrov s údeným mäsom v kombinácii so slaninou a ananásom.

Ingrediencie:

  • 200 g údeného mäsa bez kostí
  • 50 g prerastenej slaniny
  • 3 plátky ananásu
  • 20 malých cibuliek

Príprava:

Údené mäso nakrájame na rovnako veľké kocky, plátky slaniny pozdĺžne prekrojíme napoly a zvinieme. Plátky ananásu zbavíme kôry, zo stredu vykrojíme tvrdé jadro a ananás napokon nakrájame na osminky. Údené mäso, kúsky ananásu, slaninové závitky a malé cibuľky napichujeme striedavo na 4 drevené špajdle. Upečieme vo vyhriatej rúre. Podávame s chlebom alebo so zemiakovým pyré.