Tvarohový krém s piškótami
01.04.2024
VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY Ľahká sladká pochúťka z tvarohu, piškót a zaváraného ovocia.
Ingrediencie:
- 200 g tvarohu
- 125 g masla
- 100 g práškového cukru
- 2 žĺtky
- 1 balíček vanilkového cukru
- 250 g broskyňového kompótu
- 150 g piškót
- 100 ml nálevu z kompótu
Príprava:
Z tvarohu, práškového i vanilkového cukru a zo žĺtkov vymiešame jemný krém. Formu na srnčí chrbát vyložíme celofánom alebo fóliou. Polovicu krému rozotrieme na dno formy, navrch poukladáme piškóty namočené v kompótovom náleve a napokon broskyne pokrájané na menšie časti. Potom nasleduje vrstva tvarohového krému. Dezert necháme v chladničke asi 4 hodiny a po stuhnutí ho vyklopíme z formy a nakrájame na plátky. Môžeme ho podávať aj so šľahačkou. K tomuto dezertu sa hodí aj kompót z mandarínok.
redakcia Doma a Rada