Tvarohový krém s piškótami

01.04.2024

VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY     Ľahká sladká pochúťka z tvarohu, piškót a zaváraného ovocia.

Ingrediencie:

  • 200 g tvarohu
  • 125 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250 g broskyňového kompótu
  • 150 g piškót
  • 100 ml nálevu z kompótu

Príprava:

Z tvarohu, práškového i vanilkového cukru a zo žĺtkov vymiešame jemný krém. Formu na srnčí chrbát vyložíme celofánom alebo fóliou. Polovicu krému rozotrieme na dno formy, navrch poukladáme piškóty namočené v kompótovom náleve a napokon broskyne pokrájané na menšie časti. Potom nasleduje vrstva tvarohového krému. Dezert necháme v chladničke asi 4 hodiny a po stuhnutí ho vyklopíme z formy a nakrájame na plátky. Môžeme ho podávať aj so šľahačkou. K tomuto dezertu sa hodí aj kompót z mandarínok.


redakcia Doma a Rada