Tvarohové pirohy

02.03.2024

VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY    Kombináciu cesta a tvarohu testovali už naši predkovia v rôznych verziách. A týmto tvarohovým pirohom neodolá asi žiadny milovník sladkých obedov.

Ingrediencie:

  • 500 g hrubej múky
  • 1 vajce
  • soľ
  • asi 300 ml vody
  • slivkový lekvár
  • 120 g roztopeného masla
  • 250 g tvarohu
  • 120 g práškového cukru

Príprava:

Z múky, vajca, soli a vody vymiesime rezancové cesto, ktoré natenko vyvaľkáme. Na polovicu cesta poukladáme kôpky lekváru vzdialené od seba asi 4 cm a druhou polovicou ich zakryjeme. Cesto medzi lekvárom popritláčame a kolieskom pokrájame. Pirohy vhodíme do vriacej osolenej vody a zamiešame , aby sa neprilepili na dno hrnca. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich, necháme odkvapkať, polejeme maslom a posypeme tvarohom a cukrom.


redakcia Doma a Rada