Tvarohové kocky

01.04.2024

VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY    Tvarový zákusok si vyžaduje trpezlivosť pri príprave, ale je veľmi chutný a navyše nepatrí ku kaloricky náročným múčnikom.

Ingrediencie:

  • 3 vajcia
  • 150 g hladkej múky
  • 90 g kryštálového cukru
  • 150 ml oleja prášok do pečiva
  • citrónová kôra

Krém:

  • 1200 g tvarohu
  • 600 ml šľahačkovej smotany
  • 100 g práškového cukru
  • 20 g vanilkového cukru
  • 3 žĺtky
  • 30 g želatíny
  • trochu vody

Na ozdobenie:

  • 150 ml vody
  • 15 g želatíny
  • citrónový sirup
  • 100 g šľahačkovej smotany
  • zavárané višne

Príprava:

Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom, masa musí byť hustá a biela. Do nej zamiešame múku premiešanú s práškom do pečiva, citrónovú kôru i olej. Cesto vylejeme na hlbší plech vymastený a vysypaný múkou a upečieme. Potom si pripravíme krém. Tvaroh vyšľaháme s práškovým cukrom, smotanou, žĺtkami, vanilkovým cukrom a želatínou roztopenou v troche vody. Jemný tvarohový krém potom vylejeme na vychladnutý plát cesta. Napokon si vo vlažnej vode roztopíme želatínu, vymiešame a ochutíme citrónovým sirupom a šťavou. Želatínu vylejeme na tvarohový krém a rovnomerne rozotrieme. Po vychladnutí pokrájame múčnik na kocky a každú ozdobíme šľahačkou a zaváranou višňou.


redakcia Doma a Rada