Tvarohové kocky
VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY Tvarový zákusok si vyžaduje trpezlivosť pri príprave, ale je veľmi chutný a navyše nepatrí ku kaloricky náročným múčnikom.
Ingrediencie:
- 3 vajcia
- 150 g hladkej múky
- 90 g kryštálového cukru
- 150 ml oleja prášok do pečiva
- citrónová kôra
Krém:
- 1200 g tvarohu
- 600 ml šľahačkovej smotany
- 100 g práškového cukru
- 20 g vanilkového cukru
- 3 žĺtky
- 30 g želatíny
- trochu vody
Na ozdobenie:
- 150 ml vody
- 15 g želatíny
- citrónový sirup
- 100 g šľahačkovej smotany
- zavárané višne
Príprava:
Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom, masa musí byť hustá a biela. Do nej zamiešame múku premiešanú s práškom do pečiva, citrónovú kôru i olej. Cesto vylejeme na hlbší plech vymastený a vysypaný múkou a upečieme. Potom si pripravíme krém. Tvaroh vyšľaháme s práškovým cukrom, smotanou, žĺtkami, vanilkovým cukrom a želatínou roztopenou v troche vody. Jemný tvarohový krém potom vylejeme na vychladnutý plát cesta. Napokon si vo vlažnej vode roztopíme želatínu, vymiešame a ochutíme citrónovým sirupom a šťavou. Želatínu vylejeme na tvarohový krém a rovnomerne rozotrieme. Po vychladnutí pokrájame múčnik na kocky a každú ozdobíme šľahačkou a zaváranou višňou.
redakcia Doma a Rada